...

Bye the Isle of Man! Hi Cayman Islands! :)

pátek 25. listopadu 2011

Den díkuvzdání

Každý čtvrtý čtvrtek v listopadu , TEDY DNES, slaví severo - američané (USA) svátek Díkuvzdání. Původně se svátek slavil po dožínkách, kdy Poutníci (první američtí osadníci) a původní obyvatelé Ameriky děkovali za první úrodu.
Američané zpravidla hodují a slaví 4 dny, přestože pátek není státním svátkem, většina si bere dovolenou. Klasikou je nadívaný krocan ( krocana mají v Anglii na Vánoce), dýňový koláč (to nevím, jak chutná a možná dobře). Kajmany sice tento svátek výrazněji neslaví (a není volno), ale pro své americké obyvatele a návštěvníky mají všude nápisy a akce.

a tak ( poprvé a naposled zřejmě) dnes vzdávám díky - po svém :
- své rodině, za to, že je, byla a bude - tu (i tam - i přes půl světa) vždycky pro mě :)
- přátelům, za to, že trpí se mnou, povzbuzují, někteří ví, o čem mluvím, někteří prožívají to samé a možná trpí ještě víc, no prostě za to, že mě dokáží rozveselit a přežít to všechno :)
- své hostující rodině, za to, že mě pozvali na Kajmany a za to, že to nebylo na tak dlouho, na kolik sem původně byla ochotná přistoupit a za to, že vím, jak některé věci v mém životě dělat nechci a (snad) nebudu
- mým zvířecím přátelům - pejskům, za to že jsou a nechají se ode mě cvičit, rozmazlovat, venčit a hladit a nikdy nemajií dost!
- a samozřejmě dožínkám!!!! které ať kdo chce, co chce říká, jsou důležité, protože z nich je člověk živ - ale mnohem větší dík vzdávám dožínkám českým, protože co je u nás velké, je v Americe malé (a stojí to víc!) a máme nejlepší jídlo na světě!!!! ;))

Díky, Díky, díky :)
..za český bramborový salát, klobásku, řízeček, cukroví, české tiramisu, kokosovou buchtu a kokosové kuličky Rafaelo,  BeBe metrovku - těším se na vás :)

3 komentáře:

  1. To je moc roztomile napsaný. Hezký :) Ráno jsem si říkala, jaké hnusy tu jím. Tělo se z toho už asi nikdy nevzpamatuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Připojuju se a taky vzdávám díky... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za krásně napsaný text i za to,že jsme tam uvedený první a krásně.Čtu to již po páté,moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat