...

Bye the Isle of Man! Hi Cayman Islands! :)

pondělí 5. prosince 2011

Cayman Island TURTLE FARM

Kajmanské ostrovy byly kdysi dávno objeveny Kryštofem Kolumbem. Nenazval je ale tak, jak je známe dnes my - nýbrž Las Tortugas, neboli želví ostrovy.A tak jsme v sobotu, konečně, vyrazili s J. na místní želví farmu okouknout, co tak zaujalo už Kryštůfka.
A stálo to za to. V aktivity centru jsme si zakoupili zvýhodněné lístky a pak už pokračovali fárem do West Bay - neboli Západní zátoky, kde se farma nachází.Jako první jsme viděli obří - dospělé mořské želvy v tzv. Breed Pond ( Chovné jezero). Velkolepá podívaná na monstrózní vodní tvory při jejich synchronizovaném plávání. Občas to teda zakolísalo a nějaká ta srážka byla, ale vše bylo bylo tak elegantní, jako by to bylo ve scénáři.

A dokonce jsme si mohli pochovat želví miminka!
Plni nadšení jsme se přesunuli o pár kroků dále, kde na nás čekaly "Touch Tanks" - kde se želvy mohli hladit, sahat na ně a dokonce se s nimi fotit, když si jednu chytíte a jemně ji přidržíte než cvakne spoušť. Nádhera a tak my jsme samozřejmě lovili a lovili, menší a pak i větší a byl to supr pocit, mít takovou želvu v ruce. Některé byli hodné a nechali se pěkně vzít a pózovali pro fotoaparát či kameru, jiným se zrovna nelíbilo, že jsou vyrušeny při své činnosti a dožadovaly se urychleného navrácení do svého domova zuřivým hrabáním svých ploutviček.
Dalším vzrůšem byla nádrž s predátory ;) Fotografie vyšly na výbornou a my jsme viděli žraloky, divno-ryby a různé mořské ppotvůrky.
Pak jsme si nasadili brýle, masku a šnorchl a pluli si prohlédnout rybky a želvy pod mořskou hladinou a také nahlédnout prosklenou stěnou pod hladinu v nádrži s predátory.
Následně jsme se prošli příodním okruhem, kde jsme měli možnost pozorovat krásné motýli a také vidět super velkého krabíka poustevníka, kterému se nejdřív něchtělo ven z ulity na foto, tak ho musel J. trošku vyklepnout :)

Pak jsme taktéž viděli ještěrky velké - malé iguanky, papoušky a další ptactvo.A znovu jsme si šli vylovit nějakou tu želvičku na pochování. Paráda!



Želví farma stála rozhodně za to a určitě to je jedna z atrakcí na Kajmanech, co by si člověk neměl nechat ujít.
Nám se tam líbilo strašně moooc!


4 komentáře:

  1. To skoro vypadá, že bydlíš v zoologické. Krása :)

    OdpovědětVymazat
  2. ... hlavně to zvíře na poslední fotce! ;D

    OdpovědětVymazat
  3. ...to zvíře na poslední fotce to je strašnej predátor! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jé ,já chci taky.Moc vám to sluší mezi tím zvířectvem.Ještě ,že nám můžete ty zážitky prostředkovat pomocí počitače i s fotkami.To je bezva !!!!!

    OdpovědětVymazat