...

Bye the Isle of Man! Hi Cayman Islands! :)

neděle 23. ledna 2011

Co je tu fajn..

.."in the middle of nowhere"(=uprostřed ničeho), řekl náš učitel při poslední hodině konverzace, když mluvil o opuštěném ostrově, jenž byl součástí jednoho konverzačního tématu. A ano.svatá pravda. Isle of Man je podle mého ostrov, který se takovým přívlastkem může klidně pyšnit..Je to jako kdybyste kdykoli když překročíte hranice Středočeského kraje spadli do hluboké, nikdynekončíčí černočerné propasti..Tady nespadnete do propasti, ale zahučíte do moře, což je v této době podobné, protože moře není žádné kafe..To ovšem nezabránilo místním nadšencům 1.ledna tam skočit, protože to je součástí jedné z místních tradic..roztomilé..pokud ovšem nemusíte do vody ;))
Tento ostrůvek má bezpochyby své kouzlo. Nekteří místní věří, že opravdové..nevím, jestli to je zásluha zdejších víl "Fairies", ale..."maj to tu kluci dobrý":

1)  KLID a BEZPEČÍ
        Pokud "ztroskotáte" na tomto ostrově, v první řadě se téměř nemusíte obávat o svůj život. Lidožravci tu nežijí a v noci se můžete klidně vydat sami přes ne příliš osvětlené vedlejší uličky..Ani o svůj majetek, který byste případně zachránili z lodi potopené na místním mořském dně, byste se obávat nemuseli..domorodci jsou zřejmě velice oduševnělí lidé, kteří nenacházejí v osvojování cizího majetku žádné uspokojivé podněty..Pokud časem vlastníte i vůz, dům a podobné hodnotu mající věci, ani o ně se obávat nemusíte, jsou tu v bezpečí..Ano, pokud jste povoláním zámečník, nejspíš tu schudnete..
        Pokud máte dost hlasitých zvuků velkoměsta, přecpaných silnic, každodenního shonu a podobných ultrarychlých, hlasitých, stále tikajících a čekajících vymožeností moderního světa, pak Vaše ztroskotání zde je nezbytné! Dle vašeho přání můžete ztratit kontakt s veškerým světem na některém opuštěném místečku ostrova, případně využívat poklidné atmosféry některé zdejší vesničky..

2)  AHOJ! TO JE ALE POČASÍ, CO?
        Jdete si takhle jako "ztroskotanci" po tomto ostrově a z nedaleké záhrádky vychází na ulici místní domorodec a zdraví Vás - k pozdravu přidává nějakou větu o počasí..popřípadě, pokud máte ochočenou jednu zdejší psí šelmu, začnou se rozplývat nad její nebeskou krásou ;) No upřímně, to se Vám u nás nestane už ani na vesnici!.. A americkej úsměv tu má slušnej vliv.. :D

3)  PALMA, KTEROU MUSÍM MÍT
        Palma, co přežije i sníh a teploty pod nulou? Ano, tady je mají..jsou tu plamy a na vlastní oči jsem je viděla, jak venku stojí v zimě v dešti.. To ve mě vzbuzuje zahrádkářský pud..mít takovou plamu u nás na zahrádce..to by lidi čuměli :D
     
4) PARKUJEŠ? KDEKOLI!
      Bez auta ani krok! A kde ho pak nechat, když přece jen je třeba nějaký ten krok udělat..no skoro všude..nevidíš žlutou čáru nebo značku? No tak tam přece můžeš parkovat..třeba, v křižovatce, uprostřed silnice vedoucí z jednoho do druhého městečka, uprostřed silnice..no problém! Platit za parkování? jen výjimečně! Jinak ti stačej hodinky z papíru, aby bylo označeno, kdys přijel...

5)  DALŠÍ věci jsou drobnosti, které vás ovšem v ten správný čas umí potěšit..tleskáme tedy obřím sušenkám s lentilkama! a děkujeme, že chutnáte výborně, tleskáme anglickému bytovému designu, který je podle mého gusta a vyrábí přesně ty malého nezbytné maličkosti, které musím mít aniž bych je potřebovala, tleskáme miliónům převleků pro malé i velké, které člověka přenesou do jakékoli doby chce a jsou tak zábavné, tleskáme dýním, které se nehodí jen na vydlabávané strašidla, ale také na výbornou polévku (tu se budu muset naučit), tleskáme zdejším ovcím, za každý den, páč to je čas, kdy je vidím a také za to, že jsou velmi chutné, mňam a nakonec tleskáme procházkám po pláži, které jsou prostě parádní!

2 komentáře:

  1. hezké, nezaměstnala tě nějaká cestovka jako propagátora?? :-) každopádně, mě jsi nalákala ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hih, zatim nee, ale mela by! :D

    OdpovědětVymazat