...

Bye the Isle of Man! Hi Cayman Islands! :)

neděle 13. listopadu 2011

Piráti z Karibiku připluli na Kajmany

V sobotu 12.11. 2011 přistáli ke jásotu přihlížejících davů lidí na Grand Cayman piráti! Začíná tu totiž historicko- kulturní festival Pirate Week - Pirátský týden. První piráti se ovšem objevili na ostrově již před slavným (a symbolickým) vyloděním. Já jsem první viděla v pátek, kdy jsem v podvečer vyrazila do George Townu, kde se všechny akce odehrávají. Tam byla na programu soutěž kostýmů - kde soutěži malí, staří, velcí i malí. Po představení každého soutěžícího přihlížejícím divákům a odborné pirátské porotě, byli vyhlášeni vítězové - první tři umístění v každé ze tří kategorií - děti do 5 let, děti do 18 let a dospělý nad 18 let.


Po procházce mezi směsicí pirátů, turistů, místních černochů a běhajících dětí stačilo čekat na plánovaný ohňostroj. Ten byl velkolepý a i když je každý ohňostroj vlastně to samé, tenhle byl opravdu moc pěkný.


V sobotu bylo na programu již zmíněné vylodění.Nejprve byl dav vystrašena ohlušen výstřely jako z děla - a to proto, že byly z děla..teda jen jako samozřejmě..pyrotechnici se pěkně vyřádili a celé město se třáslo nad výbuchy z hlubin moře i kolem celého přístavu..Nejhezčí moment nastal samozřejmě po připlutí pirátských korábů ke břehu, kde se mohutným řvoucím "AAAARRRR!" vyskákali piráti na molo. Osobně mě nejvíce zaujmul Jack Sparrow, tedy je ho představitel, který jako by z oka vypadl Johnnymu Deppovi, jež ho ztotožňuje v jednom z nejznámějších filmů o karibských pirátech - tedy v Pirátech z Karibiku.

Poté se rozjela velká pouliční párty, kde na velkých vozech (trochu jako v Riu) projížděli městem různá zobrazení, týkající se především mořského života a života na Kajmanech a samozřejmě pirátů!

Hodně hudby, pískání na píšťalky, lidi všude kolem, zábava..a i mnohem víc.Po skončení průvodu se v ulicích rozvoněly různé místní pochutiny (já radši nic nezkoušela - člověk nikdy neví)..

A zábava a pirátský motiv se bude prolínat celým týdnem až zase do dalšího víkendu, kdy se můžem těšit na další velkolepé oslavy.

4 komentáře:

  1. Jé,já bych to taky chtěla vidět,to by se mi určitě takylíbilo.A konečně vidím,že tam jsou taky lidi,předtím to vypadalo docela liduprázdně.

    OdpovědětVymazat
  2. To by se Ti urcite libilo, je to hlavne pro turisty ze..a lidi je tu dost a pocet se muze velmi znasobit prijezdem zaoceanskeho parniku :)

    OdpovědětVymazat
  3. S tím Deppem jsi mi připomněla Aleca Baldwina, který seděl u vedlejšího stolu v restauraci v Hong Kongu. Nebo bych aspoň na 99% řekla, že to byl on. Jako z oka! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hihi, tenhle jen vypadl, jinak origos to nebyl ;))

    OdpovědětVymazat