...

Bye the Isle of Man! Hi Cayman Islands! :)

středa 23. listopadu 2011

Kajmanské ostrovy II.

Po téměř 4 týdnech na Kajmanech to tu už docela znám. Vím kam jet, kde co je, kde co bude a kde co bylo ;)
Ono se není co divit, není to tu zas tak velké - menší než Man, přesto v některých ohledech větší. Dvoj- až tří- porudé silnice tu nejsou nic nového..a v rušných hodinách se snadno dostanete do zácpy.. Když přijedou obří zámořské lodě populace na ostrově se značně znásobí.
Mezi nejkrásnější "pravé karibské" pláže patří bezpochyby Sedmi - mílová pláž, která však ve skutečnosti měří prý jen 5 a půl míle...ovšem navazují na nic další pláže, takže otázkou je, kde je vlastně konec a kde začátek.
Pokud je počasí přívětivé, najde tu člověk kromě bílého písečku hlavně nedozírné množství průzračné teploučké tyrkysové a modroučké vody! Ráj na zemi lehnout si na lehátko či do houpací sítě a vstřebávat blahodárné sluníčko, čachtat se a plavat si nebo si stavět zámky - z písku nebo vzdušné, jak komu libo. A když někdo zatouží po změně, dobrodružství, může nasednout na plachtničku, vodní skútr nebo se naopak potopit pod hladinu.


Každopádně jsou Kajmany dobré místo pro úžasné fotografie. Západy slunce, pláž, zvířátka..To mi připomíná, že jsem dnes měla štěstí a nepřejela jsem iguanu co si to štrádovala přes silnici a slunila se u toho...tak tak to stihla mezi auty na druhou stranu...Iguany jsou chráněné - tak ani nevím, co by se dělo, kdybych se jí nemohla vyhnout..Asi celostátní pátrání :D
Nakupování tu je samostatná kategorie...Začneme od nejjednoduššího a to je oblečení..Jelikož ho tu moc nepotřebujete, ani ho tu moc nekoupíte..dají se sehnat plavky, plážové oblečení a pak sposta triček s reklamními Kajmanskými naápisy. No a to je tak včechno...nic moc pro nákupní fanynky...ale najdou se tu pro ně zase jiné věci.
Hlavními lákadly jsou tu nákupy bez daní a poplatků..obchodníci lákají hlavně na značkové hodinky, zlato a klenoty -  v mrazácích s hlídacími psy (rozuměj : obchody jsou zvýšeně klimatizované, při průchodu před nimi na člověka dýchne mrazivý závan a ochranka hlídá všechny vstupy kolem dokola).
A pak tu jsou samozřejmě prodejny se suvenýry, které nabízejí různorodé předměty od přívěsků, magnetů a pohledů přes hrnky, dobroty a speciality až k tričkám, plyšákům a pod.
Život je tu malebný, pomalý ( hlemýždí co se týče většiny černochů, kteří se plouží neskutečně pomalou rychlostí, která neustále udivuje).

2 komentáře:

  1. A myslíš si, že jsou Kajmany lepší než Isle of Esmee? :))

    OdpovědětVymazat
  2. na Isle of Esmee jsem nebyla, takze nemohu posoudit..ale jinak asi tezko :D

    OdpovědětVymazat