...

Bye the Isle of Man! Hi Cayman Islands! :)

neděle 27. února 2011

Jaro přichází...

k nám :)
Na rozdíl od ČR tady už snad zima definitivně skončila..Většinou tu nebývá moc tuhá a ani sněhu tu nemívají přehršle..Letos se "poštěstilo" a hlavně v období (neobvykle) předvánočním ho tu bylo docela dost. Aspoň tedy na některých místech, zvláště ve vyšších polohách tzv. "na horách" a nebo pak spíš na jižní polovině ostrova, to k neskonalému smutku malého Joshe, který se na sníh a radovánky s ním spojené velmi těšil..Ovšem Ramsey je prý nejslunější a na počasí nejteplejší oblastí ostrova, takže i sněhu tu bylo méně..(zajímavé, člověk laik by si mohl myslet, že na severu bude chladněji a sněhu více - třeba jako já:D)
A tak jsem si alespoň mohla vychutnat podzim a pak i zimu tady, na ostrově - vše, jak se patří.
A teď se posunuji, spolu s pobytem tady nyní přesahujícím 4 měsíce(nojo, letí to), do dalšího období - do jara!



A to tady právě začíná..Začíná se lehce oteplovat, teploty se pohybují již kolem 10 stupňů, zatím nás sluníčko poctívá svou přítomností zcela nepravidelně, když prokoukne mezi mraky přinášejícími déšť..ty chodí velmi pravidelně - bohužel.
Jako poznáte hlavně podle pučících rostlin.Některé jsou stejné jako u nás, některé u nás pravděpodobně také najdete, ale většinou ne volně, ale na pečlivě upravených záhoncích aktivních zahrádkářů, jiné, troufám si říct, buď neznám a nebo u nás nejsou ;)







Takže, kdo z vás pozná všech pět (respektive 6) rostlinek? Bez nápověd, ano?!? :D

Když je jaro a sluníčko vyleze, hned je veseleji..A taky je toho víc, co dělat..Celý tento ostrov je "konstruován" spíše na léto, tedy většina atrakcí je zde otevřena od března - dubna(května) do září-října.
Tak se konečně těším, až mi otevřou něco, co jsem ještě nanavštívila!
A jaro je opravdu tu, dalším důkazem toho jsou totiž mláďata. O tady se pozná, že se rodí, zcela jednoduše. Ovcí je tu mraky...a teď mají malá jehňátka ;)) Jsou moc roztomilá a ....o nich zase příště..Necháme jim celý jeden článek ;)
Jaru zdar!

3 komentáře:

  1. Hani, koukám, že na tobě didaktika přírodovědy zanechala stopy, pěkná poznávačka :-D a hezké fotky ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. jojooo, uplne sem si na ni pri tom psani vzpomnela, tak to neslo nez ji zaradit :DD

    OdpovědětVymazat
  3. Vidíš Hani. A k nám příchází zima. Dny se zkracují. Rozednívá se až kolem půl sedmé a stmívá se už po půl osmé. A bude to dlouhé :/

    OdpovědětVymazat