...

Bye the Isle of Man! Hi Cayman Islands! :)

sobota 6. listopadu 2010

Zajímavé postřehy z Anglánska ;)

1. postřeh JÍDLO JE JINÉ  - sice hodně ingrediencí je podobných nebo stejných, kombinace jsou jiné, někdy dosti zvláštní..ale jídlo je dobré ;) např, kombinace brambory těstoviny a chleba...no u nás se tohle dělá maximálně, když tohle zbyde a není nic jiného k snědku ;) hodně jídla je tu předpřipraveného v podobě nějakých polotovarů, což sice usnadňuje každodenní vaření, ale moc zdravé to není..Ale co tu je opravdu dobré, je maso, většinou přímo z ostrova (také mléko a hodně dalších surovin je přímo z ostrova) a je velmi chutné!mňam ;)

2. postřeh ANGLIČANI NEUMÍ MOC POUŽÍVAT KRUHÁČE - jedu takhle ze college do školy vyzvednout děti a jsem zamyšlená a přijíždím ke kruháči a tam: šipka rovně, šipka doleva a šipka doprava!!!! koukám jako blázen na to že na kruháči, který se tu jezdí DOLEVA je nakreslená i šipka doprava..na chvíli jsem se lekla, jestli se jezdí kruháč oboustraně nebo co to má znamenat! no je to jednoduché..angličani používají kruháče spíš jak křižovatky, takže když jedete na kruháči doleva bliká se doleva, když rovně- nebliká se, když doprava, bliká se doprava...:D

3 . postřeh MRAKY OVCÍ - máme tu hooodně oveček, jsou hezké, bílé s bílými hlavami, bílé s černými hlavami, černé s černými hlavami...a neurčité:)

4. postřeh KAMENNÉ BUDOVY - krásná je anglická architektura, stavěná z šedých cihel či kamenů..pohádkové:)

5. postřeh TT RACE - ne každému se poštěstí každý den jezdit po slavném závodním okruhu ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat